Brokula hipertenzija


U novije vrijeme počele su se preporučivati niže vrijednosti krvnog tlaka kao ciljanog tlaka u liječenju hipertenzije.

No, ako pomno odaberete hranu koju unosite visoki krvni tlak ne samo da možete staviti pod kontrolu, nego ga možete i drastično spustiti. Stručnjaci preporučaju ljudima koji pate od hipertenzije da prehranu temelje na što više voća i povrća, pogotovo svježeg, te na hrani koja ne sadrži masnoće i kolesterol.

Takve preporuke mogle su se čuti od stručnjaka za hipertenziju koji sudjeluju u pisanju smjernica za liječenje. Međutim, taj pristup nije dokazan. U ovom Cochrane sustavnom pregledu analizirana je literatura kako brokula hipertenzija se pronašli svi klinički pokusi u kjima je ispitano jesu li niže brokula hipertenzija vrijednosti krvnog tlaka bolje nego standardne ciljane vrijednosti krvnog tlaka.

Arterijska hipertenzija - Dr. Olga Dabović Rac

Analizirano je 7 studija u kojima je sudjelovalo ukupno više od Korištenje više lijekova za postizanje niže ciljane vrijednosti krvnog tlaka zaista je brokula hipertenzija umjerena brokula hipertenzija krvnog tlaka. Međutim, ta strategija nije produljila preživljenje ili smanjila stopu srčanih udara, moždanih udara ili zatajenje bubrega.

Autor mr.

Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Livia Puljak Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta brokula hipertenzija Cochrane sažetaka.

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

  • Ishrana pacijenata oboljelih od visokog pritiska Nermina Skopljak, mr.
  • Prehrana kod hipertenzije
  • Što je crijeva hipertenzija
  • Čemerika i hipertenzija
  • Sportska aktivnost i hipertenzija | flaviasorrentino.com
  • Dobri lijekovi za liječenje povišenog krvnog tlaka