Cardiopsychoneurosis hipertenzija


Cardiopsychoneurosis hipertenzivne tipa - primarna hipertenzija u djece i adolescenata Hipertenzivna fazi bolesti srca IA cardiopsychoneurosis hipertenzivnih tipa. Cardiopsychoneurosis karakterizira polyetiology polimorfizam i kliničke manifestacije.

Razlog za svoju djecu i adolescente mogu biti nasljedne ustavnih faktora. Roditelji ove djece se često javljaju: hipertenzija, infarkt miokarda, moždani udar, migrene VD Troshin, AN Usenov, Neurocirkulatorna kršenja su često u kombinaciji s drugim vrstama neuroze tikove, logoneurosis, mokrenje, itd.

Cardiopsychoneurosis hipertenzija, 3. Sazanyuk, Trauma, izlaganje suncu, hipotermija takođe igraju ulogu cardiopsychoneurosis hipertenzija faktora. Glavne pritužbe djece s neuro distonija: povećana razdražljivost, nedostatak ravnoteže, poremećaj sna, glavobolje TP Borisov Robert E.

cardiopsychoneurosis hipertenzija

Tabela 4. Pokazatelji kardiovaskularnog sistema. Karakterističan za ove pacijente je veliki cardiopsychoneurosis hipertenzija između učestalost pritužbi i umjerenost objektivni dokazi o bolesti. U svim cardiopsychoneurosis hipertenzija, postoji kršenje autonomnog nervnog sistema: osip, crveni autographism, vazomotorne labilnost, u zdrave djece M ± m-i- M ± 2a Nastavak Cardiopsychoneurosis hipertenzija.

Nedkova, čl. Kolarov, E.

Belov, R. Rahneva, Organska mikrosimptomatika neurološki status pojavljuje kao blagi asimetrija tetive-periostalnog reflekse sa cardiopsychoneurosis hipertenzija zone, promijenite reflekse kože, zaglađivanje nazolabijalne brazde, a tremor kapaka i ispruženim prstima ruke TP Borisov, VD Troshin, Informacije o objektivni dokaz kardiovaskularnog sistema kod djece i adolescenata sa neuro distonija cardiopsychoneurosis hipertenzija kontradiktorno.

Na primjer, R. Istraživanja Oskolkova MK su utvrdili da u ovih pacijenata sa kardiovaskularnim poremećajima cardiopsychoneurosis hipertenzija biti povezana sa broj pritužbi: glavobolja, umor, lupanje srca, krvarenje iz nosa. Veću učestalost pritužbi autora odnosi na nedostatak adaptacije organizma na hipertenzije. Puls u većini djece relevantnih dobi je normalno, ali njegov labilnost - brzo varijabilnost pod različitim fiziološkim efektima. Veličine srca, u skladu sa X-ray studija udaraljki, bez odstupanja od norme.

Sistolni šum mekim tonovima, a ne intenzivan auscultated velika većina djece uglavnom u V trenutku, barem - na vrhu, i plućne arterije.

Strelnikova hipertenzija

Cardiopsychoneurosis hipertenzija intenzitet buke u horizontalnom položaju pacijenta u odnosu na vertikalu. Accent II ton aorte nije označen. Antonova T. Za neke djeca su registrovani cardiopsychoneurosis hipertenzija i ekstrasistole.

Ponekad je otkrio znakove poboljšanja električne cardiopsychoneurosis hipertenzija leve komore srca - povećanje napona talasa R I i II standarda, IV, V prekordijalnim odvodima.

Cardiopsychoneurosis

Kod pacijenata s povećanim trajanjem električne sistole. Studija elektrokardiogram u posmatranje dinamika djece s neuro distonija ukazuje na nestabilnost, nestalnost otkrivene promjene. Fonokardiograficheski u svi hipertenzije i bolesti srca i adolescenata sa esencijalnom hipertenzijom fazi IA patološke lezije nisu otkriveni M. Oskolkov, LT Antonov, Sistolički šum se često piše u cardiopsychoneurosis hipertenzija dodirnih tačaka istovremeno.

Ovisno o težini stanja, emitiraju: blaga I stupanj, koji se manifestira u rijetkim prethodno nesvjesnim stanjima bez gubitka svijesti; umjereni stupanj II, u kojem se epizoda pogriješi nakon što je tijelo u uspravnom položaju ili kao rezultat cardiopsychoneurosis hipertenzija stajanja u fiksnom položaju; teški stupanj III, koji je popraćen čestim nesvjesticama, koji se javlja čak i za sjedenje i polu-sjedenje ili kao rezultat kratkotrajnog stajanja u fiksnom položaju. Ovisno o trajanju razdoblja tijekom kojih se pojavljuju epizoda ortostatske kolapsa, razlikuju se sljedeće: subakutnog ortostatska hipotenzija, koja traje nekoliko dana ili tjedana, a povezan je u većini slučajeva sa prolaznim slabljenjem autonomnog nervnog sistema uzrokovane lijekovima, toksične ili infektivne bolesti; kronični ortostatska hipotenzija, što traje više od mjesec dana, u većini slučajeva je uzrokovan abnormalnosti endokrinog, živčanog i kardiovaskularnog sustava; kronična progresivna hipotenzija, koja traje godinama promatrana s idiopatskom ortostatskom hipotenzijom. Cardiopsychoneurosis hipertenzija razvoja Razvoj ortostatsku hipotenziju povezanu sa oštar pad tlaka koji je uzrokovan nedovoljne opskrbe kisikom mozga, srca i krvnih žila odgođeno vrijeme reakcije tranzicije tijela od horizontalno u vertikalnom položaju.

IV ton ove djece rijetko snima. Kochkin VIkoristeći konvencionalne metode, i spektralne phonocardiography, naći u djece s hipertenzijom statistički značajno povećanje amplitude ton I. Način polikardiograficheskogo istraživanje ima određeni pomaci cardiodynamic tabela.

Vrsta NDC pomiješa: posebna bolest

Značajno povećati smanjenje indukcije fazi, koja može biti uzrokovana povećanjem punjenja krv leve komore u dijastole S. Holldack, ili poremećaj metabolizma u miokardu u periodu značajnih hormonalne smjene LT Antonov, Duži period izbacivanje je u kombinaciji sa povećanjem intraventrikularnih stopa porasta pritiska i skraćenje faze izometričke kontrakcije.

Mehanički sistole ih više, početna stopa rasta od intraventrikularnih pritisak 1,5 puta veći nego kod zdrave djece. U djece cardiopsychoneurosis hipertenzija neuro distonija proslavio uglavnom prolazno povećanje krvnog pritiska, obično pod uticajem nervozni i psihičke napetosti. Tabela 5. Glavni parametri faze strukture sistole lijeve klijetke na miru L. Antonov cardiopsychoneurosis hipertenzija al.

  • Cardiopsychoneurosis
  • Terapija, bolest kardiovaskularnog sistema.
  • Cardiopsychoneurosis Karakteristike bolesti neurocirkulatorna distonija NSD - bolest karakteriše respiratorne i kardiovaskularne poremećaje, endokrini i nervni sistem.
  • Dijeta za hipertenziju i koronarne bolesti srca

P1 cardiopsychoneurosis hipertenzija izračunava u odnosu na prosječne vrijednosti zdrave, S2 - kod pacijenata sa hipertenzijom fazi 1A i 1B. U zagradama - izvan zamahu. Hipertenzija je sistolički oni tipa: povećanje maksimalnog pritiska u rasponu cardiopsychoneurosis hipertenzija mm Hg. Tikhomirov, Mihail Oskolkov, OK Grinkevichene na osnovu podataka tahoostsillografii smatraju karakterističnim za djecu sa hipertenzijom fazi IA preferencijalni povećanjem prosječne hemodinamskih, strane, maksimalni krvni pritisak tab.

Statistički značajno povećanje u minutu kao i udarni volumen srca sa normalnim ili blago smanjen ukupni periferni otpor protoku krvi i periferne vaskularne elastičnost.

cardiopsychoneurosis hipertenzija

Pod uticajem vježbe cardiopsychoneurosis hipertenzija pritisak raste unutar parametara zdrave dece. Kada je proučavao brzina propagacije pulsnog talasa na velikom krvnih sudova utvrđeno da vaskularni mišića tipa modula EM u djecu u dobi od i godina hipertenzivna IA fazi prilazi normalne vrijednosti. Uzrok prolazno povećanje krvnog pritiska može biti razlika između minutnog volumena i povećala propusnost u precapillaries sistemu.

Tahikardija i panični napad i hipertenzija

U ovih pacijenata sa ponovljenim studije pokazuju značajne fluktuacije krvnog pritiska, a često dolazi pod uticajem svojih normalizacije samo modu.

Neki autori LT Antonova, EG Sidorov, VD Troshin, ukazuju na povećanje pritiska u oftalmološke arterija, sužavanje retine arterija i smanjuje kalibra arterija i vena cardiopsychoneurosis hipertenzija nekih pacijenata.

Mazo et aluočena promjena u krvnim sudovima fundusa. Tabela 6. Pokazatelji hemodinamike djece i adolescenata sa primarnom hipertenzijom prema mehanokardiografii MK Oskolkova, OK Grinkevichene, Bubrežne hemodinamike prema radioizotopa renografii OK Grinkevichene-miss,kao i krvna slika ne mijenja.

hipertenzija i prehlade koja se može hipertenzija rajčice

Od velikog interesa je metabolizam lipida. Prema T. Antonova L. Kuliev R. U djece i adolescenata sa esencijalnom hipertenzijom fazi IA poštovati promjene u aktivnosti hipofize-adrenalne osovine i simpatički-nadbubrežne sistema, o čemu svjedoči i kršenje mokraćnog izlučivanje kateholamina.

HL Markov postoje četiri vrste kršenja kortikosteroida raspodjele. Za IA fazi bolesti I i IV karakteristične vrste za koje izlučivanje kortikosteroida u odnosu na dob norma se ne mijenja I ili povećana izlučivanje glukokortikoida tetrahydrocortisol, tetragidrokortizon, kortizol, kortizon u normalnim urinarnog aldosterona.

Promjene u ovih bolesnika krvi i biogenih amina kao što su serotonin, histamin, koji imaju izražen učinak na vaskularni cardiopsychoneurosis hipertenzija, povećana aktivnost enzima monoaminooksidaze Cardiopsychoneurosis hipertenzija Komarova, Nivo renina u krvi ostaje konstantan, dok se povećava ortostatska stres, ali ne cardiopsychoneurosis hipertenzija nego u zdrave djece SE Lupaltseva, Smanjena količina plazme kininogen, enzim aktivnost povećana kininazy i kalikrein izlučivanje mokraćom LF Chekunova, X.

Markov, Kod djece i adolescenata ima ranih znakova metaboličke acidoze: povećanje sadržaja ukupnih masnih kiselina u krvi, što je smanjenje u citokrom oksidaze aktivnost, smanjenje smanjiti i oksidira glutation, povećanje, povećanje nivoa mliječne kiseline i aktivnost enzima laktat dehidrogenaze LG Komarova, Tabela 7.

Patogenezi distonije važnost posvećena je moždano disfunkcije autonomnog uređaja i limbički-retikularne sistem, vodi kroz simpatičko i holinergički aparat promijeniti moždane krvne žile ton VD Troshin Dugo vremena distonija ne uzrokuje značajne promjene u unutrašnjim organima, ali je praćena teškim subjektivne smetnje i značajan pad u performansama.

Odmor, ostati u zraku doprinose snižavanje krvnog pritiska, smanjenje pritužbi.

cardiopsychoneurosis hipertenzija

Antihipertenzivi često pojačavaju fenomen distonija EM Kucherenko. Na dalji tok neuro distonije prema podacima pojedinih istraživača. Studenikin, EA Nadezhdina, Udio u društvenim mrežama:.