Glumica hipertenzija, Pušenje, dijabetes i hipertenzija su posebno opasni za srčano zdravlje žena


Pušenje, dijabetes i hipertenzija su posebno opasni za srčano zdravlje žena Decembra Vodeći se podacima dobijenim od Međutim, nešto su pogođenije žene.

glumica hipertenzija liječenje hipertenzije u njemačkoj cijenu

Naprimjer, dok su muškarci koji puše imali dvostruko veći rizik od srčanog udara u odnosu na muškarce koji nikad nisu pušili, žene pušači su imale glumica hipertenzija puta veći rizik od srčanog udara od onih koje nikad nisu pušile, pokazalo je istraživanje.

Isto stanje je i zbog glumica hipertenzija krvnog pritiska i dijabetesa, navodi tim istraživača Elizabeth Millett s Univerziteta u Oxfordu.

Visok krvni pritisak je za 80 posto povećao rizik od srčanog udara kod žena nego kod muškaraca.

popis srčanih glikozida

Tačnije, dijabetes tipa 1 bio je povezan glumica hipertenzija skoro tri puta većim rizikom glumica hipertenzija nastanak oboljenja kod žena glumica hipertenzija kod muškaraca, dok dijabetes tipa 2 za 47 posto povećava rizik.

Također, prekomjerna težina ili gojaznost bila je povezana s povećanjem rizika od srčanog udara kod glumica hipertenzija i muškaraca, objavili su istraživači.

Dvojica kardiologa u SAD-u izjavila su da rezultati ukazuju na to glumica hipertenzija srčana bolest sigurno nije rezervisana samo za muškarce, kako se to do sada mislilo, prenosi Health Cindy Grines je naglasila da srčane bolesti ostaju ubica broj jedan među ženama u SAD-u, pogotovo što prirodni kardiozaštitni efekti estrogena gube na snazi nakon menopauze.

post krvni tlak hipertenzija simptomi forum