Hipertenzija žene


Hipertenzija — tihi ubojica Što je visoki krvni tlak? Visoki krvni tlak ili hipertenzija uznačava visoki tlak napetost u arterijama. Arterije su krvne žile koje odvode krv iz srca u sva tkiva i organe. Hipertenzija žene brojka, sistolički krvni tlak, odgovara tlaku u arterijama kada se srce kontrahira i izbacuje krv u arterije.

Izljevi bijesa kod djece: Što bi trebali, a što nikako ne smijete raditi kada dođe do tantruma Znanstvenici su ustanovili kako postoje hipertenzija žene razlike između pravih uzročnika povišenog krvnog tlaka u muškaraca i žena te da su žene s hipertenzijom sklonije razvijanju vaskularnih bolesti. Hipertenzija žene koje boluju od hipertenzije izložene su znatno višem riziku od bolesti krvnih žila i zbog toga se trebaju liječiti na drugačiji način od muškaraca, potvrdilo je najnovije američko istraživanje.

hipertenzija žene

Mengenal Hipertensi Paru (Hipertensi Pulmonal)

Povišeni krvni tlak često se naziva tihom ubojicom, jer može dovesti do hipertenzija žene komplikacija srca i krvnih žila, pa čak i smrti. Nažalost, bolesti srca predstavljaju najčešći uzrok smrti u našoj zemlji. Znanstvenici su ustanovili kako postoje bitne razlike između pravih uzročnika povišenog krvnog tlaka u hipertenzija žene i žena te da su žene s hipertenzijom sklonije razvijanju vaskularnih bolesti.

Visoki krvni tlak

Tradicionalno, liječnici su smatrali kako su uzroci povišenog tlaka jednako za oba spola i zato su propisivali jednaku terapiju svim pacijentima, no sada su istraživači Medicinskog centra Wake Forest Baptist iz Sjeverne Karoline zaključili suprotno.

Njihov je tim pregledao stotinu pacijenata starijih od 53 godine koji su imali povišen tlak, no nisu za njega bili liječeni. Ispitanici nisu bolovali od drugih bolesti, a stručnjaci su ih podvrgnuli pretragama kako bi ustanovili kvalitetu hipertenzija žene njihovih krvnih žila.

  1. Hipertenzija - tihi ubojica - Poliklinika Analiza
  2. Povišeni krvni tlak - arterijska hipertenzija – Specijalna bolnica Medico
  3. Hipertenzija sprej
  4. Ace inhibitori su lijekovi za liječenje hipertenzije

Ustanovili su kako su žene s hipertenzijom imale 30 do 40 posto viši stopu pojave vaskularnih bolesti nego muškarci, unatoč istim rezultatima mejrenja tlaka. Jednako tako, otkrili su razlike u kardiovaskularnim sustavima snažnijeg i nježnijeg spola, uključujući vrstu hormona koji reguliraju krvni tlak — za što hipertenzija povijest njegu da ima bitan učinak na ozbiljnost bolesti srca.

Istraživači su upozorili na važnost razlikovanja metode liječenja povišenog krvnog tlaka kod žena i muškaraca i potrebu razvijanja novih protokola.