Nesanica hipertenzija, Hipertenzija Sensor: Hipertenzija- Tihi ubojica iz sjene - Poliklinika Analiza


Dobili ste dijete i ne možete se pošteno naspavati?

Hipertenzija Sensor: Hipertenzija- Tihi ubojica iz sjene Kr vni tlak je tlak kojim krv djeluje na stjenke krvnih žila arterija. Pri njegovom mjerenju, očitavaju nesanica hipertenzija dvije vrijednosti: sistolički i dijastolički krvni tlak, odnosno pritisak na stjenke krvnih žila kad se srce steže i pritisak koji se javlja kad se srce opušta između kontrakcija.

To je posve normalno, no iznenadit ćete se nesanica hipertenzija dugo će taj problem potrajati Ovo je prva studija koja je istražila na koji način stres na poslu i loš san pridonose preuranjenoj smrti od kardiovaskularnih bolesti kod zaposlenika s nesanica hipertenzija tlakom.

Studijom je bilo obuhvaćeno zaposlenika u dobi od 25 do 65 godina. Svi su imali hipertenziju, ali se kod njih nisu razvile nesanica hipertenzija bolesti ni dijabetes.

Test erektilne funkcije

U usporedbi s onima koji nisu obavljali nesanica hipertenzija hipertenzija posao i dobro su spavali, kod osoba s oba rizična čimbenika evidentirana je triput veća vjerojatnost od srčane smrti. Kod osoba opterećenih stresom na poslu zabilježen je 1,6 puta veći rizik od preuranjene smrti, a kod osoba s poremećajem spavanja bio je 1,8 puta veći.

Definicija stresa na poslu je zanimljiva: visoko zahtjevan posao i mala kontrola. Drugim riječima, radna mjesta na kojima su velika očekivanja, ali djelatnici nemaju ovlasti za donošenje odluka. Fizička aktivnost, zdrava prehrana i strategije opuštanja nesanica hipertenzija su jednako kao i smanjenje visokog tlaka lijekovima ako su oni potrebni', istaknuo je Ladwig.