Alergijski hipertenzija, Sve o hipertenziji


Što je novo u ESC smjernicama za liječenje arterijske hipertenzije?

  1. Visok krvni pritisak (hipertenzija): uzroci, simptomi i lečenje
  2. Ananiev hipertenzije u najboljih načina liječenja
  3. Hipertenzija u stare dane
  4. Hipertenzija razvrstavanje prema stupnju
  5. Hipertenziju, sinkopu
  6. Hipertenzija Sensor: Hipertenzija- Tihi ubojica iz sjene Kr vni tlak je tlak kojim krv djeluje na stjenke krvnih žila arterija.

Autor: doc. Nikola Bulj, dr.

Što je arterijska hipertenzija? Robert Bernat, dr.

Prema novim smjernicama definicija hipertenzije ostala je nepromijenjena u usporedbi s onom alergijski hipertenzija U dijagnostici, nove smjernice osim mjerenja krvnog tlaka u ordinaciji ističu korisnost mjerenja tlaka u kućnim uvjetima ili korištenjem kontinuiranog mjerenja arterijskog tlaka KMAT. Ove smjernice posvećuju veću pažnju hipertenziji u starijih osoba.

Prilikom odabira terapije u starijih osoba biološka dob i opće stanje bolesnika umjesto kronološke dobi određuju izbor antihipertenzivne terapije. Jedna od najvećih novosti u novim smjernicama jest alergijski hipertenzija da se antihipertenzivno liječenje treba započeti kombinacijom dvaju lijekova ACE inhibitora ili ARB lijekova u kombinaciji s antagonistom kalcijskih kanala ili diuretikomšto u alergijski hipertenzija preporukama nije bio slučaj.

Smjernice posebnu pažnju posvećuju alergijski hipertenzija bolesnika, budući da adherencija igra glavnu ulogu u lošoj kontroli krvnog tlaka.

vezani članci

Stoga je preporuka da se, kada kod je moguće, primjenjuje fiksna kombinacija dvaju ili u rjeđim slučajevima triju antihipertenziva. Za pacijente s rezistentnom hipertenzijom preporučuje se dodavanje spironolaktona. Za razliku od smjernica za Eur Alergijski hipertenzija J.