Hipertenzija classics. HIPERTENZIJA by Samra Mešinović on Prezi


Arterijska hipertenzija

Vous êtes sur la page 1sur 24 Rechercher à l'intérieur du document Sadraj: 1. Uvod Arterijska hipertenzija predstavlja stanje u kome je povien sistolni gornji pritisak preko mmHg ,a dijastolni 90mmHg. Odnosi se na sve hipertenzija classics starije od 18 godina.

  • Login Arterijska hipertenzija u bolesnika s reumatoidnim artritisom i bolesnika s osteoartritisom [Arterial hypertension in patients with rheumatoid arthritis and patients with osteoarthritis] Šalamon, Lea Arterijska hipertenzija u bolesnika s reumatoidnim artritisom i bolesnika s osteoartritisom [Arterial hypertension in patients with rheumatoid arthritis and patients with osteoarthritis].
  • Сьюзан знала, что где-то на дне этого погруженного в туман подземелья есть рубильник.

  • HIPERTENZIJA by Samra Mešinović on Prezi

Arterijska hipertenzija jedna je od najeih bolesti dananjice i vjerovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povienim krvnim hipertenzija classics. Dodatni problem u lijeenju hipertnezije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno. Zbog toga sam odluila da svoj maturski rad piem upravo o arterijskoj hipertenziji.

Abstract in Croatian

U glavnom dijelu u prvo openito pisati o srcu,krvotoku i krvnim sudovima,a zatim o uzrocima i znacima arterijske hipertenzije. Onda u napisati klasifikaciju i detaljno objasniti grupe pacijenata oboljele od arterijske hipertenzije.

Zatim slijedi dijagnoza, odnosno hipertenzija classics koji nain je postaviti te pretrage. I na kraju u spomenuti terapiju i mogue komplikacije arterijske hipertenzije. Srce,krvne ile i krvotok Hipertenzija classics cor je centralni organ pribora za krvotok.

Transféré par

To je uplji miicni organ koji prihvata krv prispjelu velikim venskim sudovima, nakon ega je ritminim kontrakcijama istiskuje hipertenzija classics arterijski sistem.

Srce je smeteno u srednjem dijelu donjeg sredogrida mediasinum interius. Srce se nalazi izmeu unutranjih, medijastinalnih strana plunih krila, iza donje polovine grudne kosti i susjednih rebarnih hrskavica, a ispred aorte i jednjaka. Srce ima oblik nepravilne trostrane piramide ija je baza hipertenzija classics cordis okrenuta navie, udesno i unazad a vrh apex cordis je upravljen nadole, ulijevo i naprijed.

Na srcu su odreene tri strane, baza i vrh.

  • Этим я и занимался сегодня весь день - считывал тексты с его терминала, чтобы быть наготове, когда он сделает первый шаг, чтобы вмонтировать этот чертов «черный ход».

  • Treperi u očima hipertenzije
  • Это и есть ключ.

Prednja strana srca je okrenuta prema grudnoj kosti i rebrima pa se zbog toga zove grudno-rebarna strana facies sternocostalis. Lijeva strana facies pulmonalis je najmanja i nalijee na lijevo pluno krilo.

Bien plus que des documents.

Donja strana srca facies diaphragmatica nalijee na preagu. Vrh srca apex coris pripada uglavnom lijevoj sranoj komori. Na bazi srca basis cordis se nalaze veliki krvni sudovi koji izlaze iz sranih hipertenzija classics ili ulaze u hipertenzija classics i grade sranu krunu corona cordis.

Srana upljina se sastoji iz etiri dijela.

Zoran Šprajc pratitelje iznenadio fotografijom: 'Hoću li te prepoznati?'

Desne hipertenzija classics lijeve pretkomore atrium dextrum et atrium sinistrum i desne i lijeve komore venticulus dexter et ventriculus sinister.

Desna pretkomora i desna komora ine desnu polovinu srca koju srana pregrada septum cordis odvaja od lijeve polovine koju ine lijeva pretkomora i lijeva komora.

Hipertenzija classics i komora povezane su pretkomorno-komornim otvorom ostium atroventriculare.

Maligna hipertenzija - Kako je prepoznati?

Gornji dio srane pregrade je medupretkomorska pregrada septum interatrialekoja odvaja desnu od lijeve srane pretkomore, dok donji dio, medukomorna pregrada katalog hipertenzija interventriculare razdvaja desnu od lijeve srane komore. Srce u cjelini lei u sranoj kesi.

Srana kesa se sastoji iz dva dijela. Spoljanji dio pericardium fibrosum je izgraen od vezivnog tkiva. Unutranji dio pericardium serosum je izgraen od posebnog vezivnog tkiva i hipertenzija classics dva lista, izmeu kojih se nalazi uzani prostor - duplja srane maramice cavitas pericardialis.

Ovaj prostor je ispunjen malom hipertenzija classics serozne tenosti 1 - 2 ml koja onemoguava trenje izmeu listova srane hipertenzija classics tokom sranih kontrakcija. Na presjeku kroz srce i sranu kesu, vide se 3 sloja, spoljanji, srednji i unutranji. Spoljanji sloj se naziva, epikard epicardium i gradi ga viscelarni list serozne hipertenzija classics kese.

hipertenzija classics

Ovaj poremećaj ima svaki treći čovjek, a uništava i srce i bubrege | STORYHR

Srednji sloj je najdeblji i njega gradi miini sloj myocardium. Unutranji sloj gradi tanka endotelna opna koja oblae zidove sranih upljina endocardium.

  1. Ну .

  2. Сьюзан отпрянула.

  3. Hipertenzije i bronhitis
  4. К тому времени все уже рухнет.

Provodni sistem srca ine dva vora, sinusno-pretkomorski nodus sinuatrialis i pretkomorno-komorni nodus atrioventricularis i pretkomorno-komorni provodni snop faciculus atroventricularis koji usklauju rad pretkomora i komora. U hipertenzija classics kada je hipertenzija classics promjena ovog ritma i jaine sranih kontrakcija, u dejstvo stupa srani ivani splet plexus cardiacus.

Srani ivani splet grade, uglavnom, simpatika i parasimpatika nervna vlakna. Simpatika nervna vlakna ubrzavaju srani rad i poveavaju snagu sranih kontrakcija dok parasimpatika nervna vlakna usporavaju srani rad i smanjuju snagu sranih kontrakcija.

Prema tome, moe se oekivati da e se hipertenzija classics dogledno hipertenzije i origano i za preostale vrste hipertonije pronai pravi uzrok njihovog nastanka. Evo sada nekih poznatih uzroka navedenih prema njihovoj uestalosti: 1. Oni se smatraju organima koji imaju vrlo vanu ulogu u nastanku hipertonije, jer gotovo sve bolesti bubrega, ako se ve u poetku ne izlijee, prije ili poslije dovode hipertenzija classics povienja krvnog tlaka.

To se deava otprilike ovako : kad bubrezi obole i ne rade dobro, onda vee koliine soli, vode i raznih otpadnih tvari ostaju u naem tijelu i ne izluuju se mokraom.

KAKO LECITI HIPERTENZIJU by Aleksandar Petrović on Prezi

Na taj nain, polako, s vremenom, dolazi do hipertenzija classics bubrega i samotrovanja naeg organizma. A s tim dakakoi do visokog krvnog tlaka koji onda jo vie oteuje bubrege. Tako nastaje zaarani krug izmeu oboljelih bubrega i hipertenzija classics tlaka, u kojem su bubrezi jednom uzrok, a drugi put rtva hipertonije.