Icp hipertenzija


Sestrinstvo Sažetak Intrakranijalni prostor je zatvoreni dio unutar kojeg se nalazi mozak sa krvnim žilama i likvorom.

icp hipertenzija

Mozak je ovisan o aerobnom metabolizmu. Osiguravanje metaboličkih potreba mozga je regulirano određenim, jasno definiranim varijablama.

obat herbal untuk penyakit jantung, stroke, hipertensi, kolestrol dan diabetes

Intrakranijalni tlak engl. Intracranial Pressure - ICP je tlak koji se nalazi unutar lubanje, koja je icp hipertenzija kao neelastični i kompletno zatvoreni sustav i jednako je rspoređen unutar njenog čitavog obujma.

icp hipertenzija hipertenzija liječenje aspekard

Povišen intrakranijalni tlak i edem mozga su icp hipertenzija najvažnija uzroka morbiditeta i mortaliteta kod neurokirurških pacijenata. Radi se o sekundarnim lezijama mozga na koje se može terapijski icp hipertenzija utjecati nizom konzervativnih i invazivnih metoda.

icp hipertenzija

Zdravstvena njega bolesnika s povišenim intrakranijalnim tlakom je složena i vrlo značajna kako bi se spriječilo povećanje intrakranijalnog tlaka.

Ukoliko se sa bolesnikom ne postupa pravilno i njegovo stanje icp hipertenzija hipertenzija ne kontrolira, doći će do razvoja fulminante intrakranijalne hipertenzije koja utječe na cerebralni perfuzijski tlak, uzrokuje hipoksiju, ishemiju, dovodi do ireverzibilnih oštećenja pa čak i do smrti.

hipertenzija može se pije pijavice s hipertenzija krug

Specifična odgovornost medicinske sestre je uočavanje simptoma i prevencija znakova. Intervencije medicinske sestre u akutnoj fazi vezane su uz strogo ograničenje tekućine, kontinuirani intrakranijalni monitoring, drenažu cerebrospinalne tekućine, i hiperventilaciju.

icp hipertenzija hipertenzija lijekovi ne pomažu

Ključne riječi.