Varikoziteti hipertenzija, Portna hipertenzija


Bolje zdravlje.

  1. MSD priručnik dijagnostike i terapije: Portalna hipertenzija
  2. Literatura Uvod Portalna hipertenzija najčešće je posljedica ciroze jetre, gdje zbog fibroze i poremećene arhitekture jetrenog parenhima dolazi do mehaničkog porasta otpora protoku portalnog krvotoka.

Upišite riječi Endoskopija videokapsulom za dijagnozu varikoziteta jednjaka u ljudi s varikoziteti hipertenzija bolesti jetre ili portalnom venskom trombozom Dosadašnje spoznaje U cirozi jetre kronična bolest jetre u kojoj se zdravo tkivo jetre zamjenjuje ožiljnim bilo kojeg uzroka, promjene u strukturi jetre i protoka krvi u krvnim žilama jetre uzrokuju povećanje tlaka u portalnoj veni nastaje portalna venska hipertenzija.

Portalna vena je vena koja vodi krv iz crijeva u jetru.

orgazam i hipertenzija kako da se veselka hipertenzije

Portalna hipertenzija uzrokuje dilataciju širenje vena unutar stjenke jednjaka ezofagusazbog toga one često pucaju uz jako krvarenje. Kada se postavi dijagnoza ciroza jetre zbog toga se preporučuje provođenje pretrage koja se naziva ezofagogastroduodenoskopija OGDu svrhu otkrivanja postje li proširene vene jednjaka varikoziteti jednjaka.

OGD pretraga provodi se tako da se mala kamera, koja se nalazi na kraju cijevi, uvodi kroz usta u utrozhestan hipertenzija. Taj postupak omogućuje prikaz slike stjenke jednjaka varikoziteti hipertenzija ekranu.

hipertenzija plovila i fundusa kirov liječenje hipertenzije

Prisustvo velikih varikoziteta ili znakova krvi, pa čak i malih varikoziteta, ukazuje varikoziteti hipertenzija veliki rizik njihovog pucanja i krvarenja. Ako se pronađu visoko rizični varikoziteti, liječenje s beta-blokatorima lijekovi koji smanjuju opterećenje srca je učinkovito u smanjenju varikoziteti hipertenzija krvarenja.

s obzirom na kašnjenje u hipertenzije tablete za hipertenziju bez strana

Pretraga koja se naziva endoskopija videokapsulom je manje invazivna od OGD budući da pacijenti trebaju samo progutati malu kapsulu koja na sebi ima kameru i koja može napraviti fotografije stjenke jednjaka i može utvrditi postojanje proširenih vena. Obilježja istraživanje U ovom Cochrane sustavnom varikoziteti hipertenzija literature pretražene su medicinske baze podataka varikoziteti hipertenzija bi se varikoziteti hipertenzija kliničke studije koje su usporedile OGD i endoskopiju videokapsulom te prikazale podatke o veličini i izgledu varikoziteta u djece i odraslih s kroničnom bolesti jetre ili portalnom venskom trombozom suženje portalne vene.

Dokazi se odnose na podatke iz istraživanja koja su objavljena do listopada Varikoziteti hipertenzija Pronađeno je16 istraživanja koja su usporedila varikoziteti hipertenzija videokapsulom i OGD te procijenila njihovu mogućnost postavljanja dijagnoze varikoziteta i procjene rizika krvarenja u odraslih s cirozom.

Meni za navigaciju

Čak je i točnost u otkrivanju velikih variksa bila manja kad je korištena endoskopija videokapsulom nego kod OGD. Zaključno, endoskopija videokapsulom nije dovoljno točna da bi zamijenila OGD u svrhu otkrivanja proširenih vena jednjaka u pacijenta s cirozom.

  • Tromboza portalne ili lijenalne vene Pojačan portalni protok: arteriovenska fistula, masivna splenomegalija zbog primarne hematološke bolesti Hepatična Presinusoidalna: shistosomijaza, drugi periportalni poremećaji npr.
  • Nedostatak hipertenzija kalcij
  • Ciroza jetre - PLIVAzdravlje

Kvaliteta dokaza U 9 od 16 studija pronašli smo nedostatke vezano za odabir bolesnika i cjelovitost objavljenih podataka, varikoziteti hipertenzija umanjuje točnost procjene i mogućnost primjene rezultata. Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Merica Aralica Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka. Uključite se u projekt i pomozite nam u varikoziteti hipertenzija brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

Varikosette Creme